جشن چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران
مراسم بزرگداشت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور سفرا و دیپلماتهای خارجی نزد دولت فرانسه و سازمان علمی، فرهنگی و هنری ملل متحد (یونسکو)، مقامات و شخصیت های سیاسی محلی، نمایندگان رسانهها، جمعی از ایرانیان مقیم، اندیشمندان، فرهیختگان و دانشگاهیان، فعالان اقتصادی و نیز رؤسای نهادهای جمهوری اسلامی ایران مستقر در فرانسه برگزار گردید.
مراسم بزرگداشت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامیبا حضور سفرا و دیپلماتهای خارجی نزد دولت فرانسه و سازمان علمی، فرهنگی و هنری ملل متحد (یونسکو)، مقامات و شخصیت های سیاسی محلی، نمایندگان رسانهها، جمعی از ایرانیان مقیم، اندیشمندان، فرهیختگان و دانشگاهیان، فعالان اقتصادی و نیز رؤسای نهادهای جمهوری اسلامی ایران مستقر در فرانسه برگزار گردید.
در این مراسم پس از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، محمد امین نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی در 46 سال پیش، درباره ویژگیهای منحصر به فرد این انقلاب گفت: "مردم ایران از همان روز پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز هزینه گزافی برای آزادی و استقلال خود پرداخت نموده اند، ولی به رغم هزینههای سنگین مادی و انسانی فشارها از سوی دشمنان، هیچ خللی در اراده مردم ایران حاصل نگردیده است."
وی با اشاره به دستاوردهای ایران در ۴۶ سال گذشته در عرصههای داخلی و بینالمللی اظهار داشت: "در عرصه سیاسی انقلاب مردم ایران در سال 1357 توانست کشور را از وضعیت دنباله روی و تاثیر پذیری از قدرت های بیگانه خارج سازد و ایران را به یک بازیگر مستقل و اهرم صلح و ثبات در منطقه ای دستخوش بحرانهای مهم تبدیل نماید." وی افزود: "در بخش اقتصادی و صنعتی نیز ایران که قبل از انقلاب یکی از واردکنندگان عمده حتی محصولات اولیه بود، اکنون به یک قدرت صنعتی و کشاورزی مهم مبدل گردیده که به رغم 45 سال تحریم ناعادلانه و غیرانسانی عملا میتواند تمام نیازهای خود حتی در زمینه فناوریهای خاص (مانند عرصه فضایی و هسته ای) تامین نماید. در حوزه بهداشت و سلامتی نیز ایران که زمانی برای نیازهای خود از حضور پزشکان خارجی استفاده میکرد، اکنون نه تنها با تربیت پزشکان متخصص و برقراری نظام پوشش درمانی به این نیاز پاسخ گفته، بلکه خود به یکی از مقاصد گردشگری سلامت به ویژه در حوزه چشم پزشکی، درمان سرطان و بیماریهای قلبی مبدل گردیده است."
به گفته سفیر کشورمان در فرانسه در حوزه آموزش نیز پیشرفت های حاصله بسیار چشمگیر بوده است، به گونه ای که میزان بی سوادی به ویژه در بین زنان 15 تا 24 سال از 58 درصد در سال قبل انقلاب به 1 درصد رسیده است. این در حالی است که جمعیت ایران از 36 میلیون نفر در سال 1357 به 90 میلیون نفر افزایش یافته است. همچنین شمار دانشجویان از 175 هزار نفر در قبل انقلاب به 4 میلیون نفر رسیده است. قبل از انقلاب 31 درصد دانشجویان را دختران تشکیل می دادند و امروز بالغ بر 60 درصد دانشجویان را دختران و زنان تشکیل می دهند. امروز ایران به پنجمین کشور تربیت مهندس در جهان مبدل گردیده که شمار زیادی از آنان زنان و دختران هستند.
سفیر کشورمان در فرانسه همچنین در خصوص پیشرفت های حاصله در حوزه روابط خارجی نیز افزود: "سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره بر اساس احترام به قوانین بین المللی، تکثرگرایی و اصل حسن همجواری و احترام متقابل بنا گردیده است. ما همواره خواستار روابط متوازن بر اساس احترام متقابل با تمام کشورها بوده ایم." وی در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص برنامه هسته ای ایران نیز تصریح کرد: "برنامه هسته ای ایران طبق تعهدات بین المللی ایران کاملا صلح آمیز است. دستاوردهای علمی حاصله در حوزه هسته ای ثمره تلاش دانشمندان جوان کشورمان است که برای این منظور حتی جان خود را نثار کرده اند. استفاده از این دانش در زمینههای مختلف مانند حوزه سلامت، صنعت یا کشاورزی حق مسلم مردم ایران است."
سفیر کشورمان در فرانسه در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع حوادث تلخ فلسطین و کشتار مردم نوار غزه که به تایید نهادهای بین المللی ذیصلاح تمام خطوط قرمز انسانی را نقض نموده پرداخت و افزود: "ایران همواره همبستگی خود را با مردم فلسطین ابراز نموده و ما معتقدیم مردم فلسطین باید از حق تعیین سرنوشت و زندگی برخوردار باشند." وی در زمینه سیاست چندجانبه گرایی کشورمان اضافه کرد: "در سال های اخیر ایران حضور خود در سازمانهای بین المللی را که عمدتاً توسط کشورهای جنوب جهانی ایجاد شده تقویت بخشیده است. در همین حال مناسبات خود با کشورهای مختلف جهان را به طرز متوازنی توسعه داده است. در همین ارتباط ایران در سال 2024 به گروه کشورهای بریکس ملحق شد که 40 درصد جمعیت و 26 درصد تولید ناخالص ملی جهان را شامل میشود. این عضویت مرحله ای استراتژیک در زمینه تنوع بخشی به شرکای اقتصادی و تقویت نقش ایران در تجارت بین المللی است. علاوه بر این، پیوستن ایران به پیمان شانگهای در سال 2023 نشان دیگری از اراده ایران به تعمیق مناسبات خود با کشورهای آسیایی و اوراسیا است." امین نژاد در پایان گفت: "این روز تنها گرامیداشت رخدادی مهم در گذشته نیست، بلکه نمایش پتانسیل عظیم ملت ایران در همزیستی در آرامش و صلح با سایر مردم دنیاست."
در این مراسم تصاویر و نمآهنگ هایی از تاریخ و تمدن کهن ایران زمین و همچنین دستاوردهای کشور در عرصههای مختلف، از جمله پیشرفتهای علمی و فناوری، سیاست خارجی و همکاریهای بینالمللی در زمینههای مختلف و ... پخش و در حاشیه مراسم نیز نمایشگاه آثار صنایع دستی به ویژه فرش برگزار شد.